Renewaballs nu te koop aan de bar!

28 augustus 2023


Maak van tennis een nog schonere sport met Renewaball

Tennis is een fantastische sport waaraan we veel plezier beleven. Maar wist je dat tennis ook een grote vervuiler is? Elk jaar worden miljoenen tennisballen weggegooid of verbrand, wat leidt tot CO2-uitstoot en vergroting van de plastic soep. Gelukkig is er een duurzame oplossing: Renewaball, de eerste volledig circulaire tennisbal ter wereld.

Flehite wil een duurzame tennisvereniging zijn. Dat betekent niet alleen dat we het park duurzaam beheren en het afval scheiden. Gedurende ruim 2 jaar hebben we bij Flehite met veel succes ruim 5000 oude tennisballen ingezameld (in de blauwe bak). Nu gaan we de volgende stap zetten: per 1 september starten we met de verkoop van Renewaball tennisballen aan de bar!

De tennissport zélf moet en kán ook veel duurzamer. Bij een gewone tennisbal sla je met elke klap een hele hoop microplastics de lucht in. Tennisballen vergaan nauwelijks en de meesten belanden op de stortplaats. Daarom zamelen we oude ballen in. Renewaball verzamelt de ballen, scheidt het rubbergranulaat & vilt en maakt vervolgens nieuwe ballen van het gerecyclde rubber en maakt gebruik van biovilt. Hierdoor zijn deze ballen volledig duurzaam.

De Renewaballs zijn gevuld met perslucht en zitten in een recyclebare verpakking. Ze zijn goedgekeurd door de International Tennis Federation (ITF). Verschillende leden van Flehite hebben de ballen al uitgeprobeerd en zijn veelal positief over de kwaliteit.

Een blik Renewaball van 3 ballen kost bij Flehite € 10,50 (15% korting op de prijs bij Renewaball). Natuurlijk is dit duurder dan veel andere ballen, maar jij wil toch ook dat tennis een schone sport wordt en bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal? Probeer de Renewaball en koop ook een blik!           

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort