Alles over competitie spelen voor junior leden

Flehite jeugd kan ook competitie spelen. Wij doen als club mee aan de De KNLTB Kia Tenniskids Competitie (Rood, Oranje en Groen) en de Junioren Competitie. Deze worden georganiseerd in het voor- en najaar. 

Let op: op deze pagina kun je je NIET inschrijven. Zodra inschrijven op 1 van onderstaande competities mogelijk is verschijnt er een speciale inschrijf pagina en wordt dit gemeld in de Flash, Jeugdflash en op de homepage van deze site.

Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar de Jeugdcommissie.

Voor de leeftijdsindeling kijk je hier.

Kijk hier naar een handig KNLTB overzicht van Tenniskids

 
Tenniskids Rood en Oranje

Tennis is het leukst als je het vaak speelt. Naast lessen en vrijspelen kun je ook meedoen aan competitie. De rode en oranje Tenniskids competitie bestaat meestal uit ongeveer dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar.  De start is in het voorjaar en ze spelen op zondag. Het leuke van de Rood en Oranje competitie is dat het vooral spelenderwijs is. Samen met vriendjes en vriendinnetjes wordt er op de competitie dagen 1,5 tot 2 uur gespeeld tegen andere clubs uit de omgeving. De kinderen hebben zo plezier met elkaar als team en leren hoe wedstijdjes in tennis gespeeld worden.

De kinderen die Rood competitie spelen, spelen in het singel vak met een rode bal en om 7 gewonnen punten. Ze spelen meerdere partijtjes tegen verschillende kinderen en na 1 tot 1,5 uur gaan ze weer naar huis.

De kinderen in de oranje competitie spelen al wat meer echte wedstrijden. Het veld is groter, de bal is sneller (oranje ballen) en het gaat om 1 gewonnen set van minstens 4 gewonnen games.

 
Tenniskids Groen

De Groene competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 7 speeldagen in het najaar.

De kinderen in de groene competitie spelen op het hele veld, hebben een nog snellere bal (groene bal) en spelen om 2 sets en passen de tiebreak toe.

Voor meer informatie en speeldagen kijk op de website van Tenniskids

 
Jeugd vanaf 11 jaar

Dan is er nog de Juniorencompetitie in twee categorieën: 

– 11 t/m 14 jaar

– 13 t/m 17 jaar

De Junioren Competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 7 speeldagen in het najaar. Voor meer informatie over de Juniorencompetitie kun je terecht op de site van de KNLTB.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort