Tennislessen

Tennislessen (senioren en jeugd)

Tennis wordt wereldwijd gezien als een van de moeilijkste sporten die er zijn. Veel verschillende factoren spelen daarbij een rol.

Er zijn beperkingen op het veld waarin de bal moet worden teruggespeeld, de lijnen. Je moet het net in het midden van het veld vermijden om de bal terug te spelen naar de andere kant, je moet leren omgaan met het racket. Daarnaast is de tennisbal klein en vereist het precisie om de bal in het midden van het racket te raken. Verder is de bal altijd in beweging en meestal moet je hem raken en tegelijkertijd in beweging zijn, wat veel coördinatie vereist. En als laatste kan de aankomende bal van je tegenstander hoog, laag, langzaam, snel zijn, en met verschillende effecten.

En dan noem ik nog niet eens het mentale aspect van tennis waardoor je heel makkelijk kunt verkrampen en geen bal meer over het net kunt krijgen. En als laatste is er nog een heel tactisch gebied met patronen die je kunt spelen, je kunt oplopen naar het net, aanvallend spelen. Of je kunt op conditie alles terug spelen naar de overkant en wachten op een fout van je tegenstander.

Tennis wordt nog leuker als je je deze aspecten eigenmaakt. Tennisles kan daar zeker bij helpen!
 

Tennisschool Van Bunderen Sportservice

De trainingen op LTV Flehite worden gegeven door Rob van Bunderen Sportservice. Tennistrainers zijn: Rob van Bunderen (WhatsApp 06 216 734 41), Raymon Birza, Henrik Kroon, Marcelle Huygens en Dorien Schaap.

De lessen worden ingedeeld naar speelsterkte zodat je altijd op jouw niveau kan tennissen. Er wordt onder andere getraind op vastheid, een stevige basis waarmee je verschillende ballen in verschillende uitdagende (wedstrijd)situaties leert terug te spelen. Daarnaast wordt er altijd gekeken, aan de hand van je karakter en je wensen, naar het speltype wat je wilt gaan spelen.

 

Tennislessen senioren

Aankomend najaar/winter wordt een trainingsperiode van 12 weken aangeboden, waarin je wekelijks traint. Schrijf je in via www.yourtennis.nl . Dat kan t/m maandag 11 september. Vrijdag 22 september wordt de indeling bekend gemaakt.

Trainingsperiode najaar/winter start op maandag 9 oktober 2023, week 41. De laatste week is week 5 (2024), de week van 29 januari 2024.

Er is geen training tijdens de schoolvakanties, dus geen les in week 42, 52/1 en week 8 ivm de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

Bekijk de lesmogelijkheden en schrijf je in op: https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite (uiterlijk 11 september 2023).

Wil je privé training, mail dan naar [email protected] voor de mogelijkheden.

 

Tennislessen jeugd

Aankomend najaar/winter wordt een trainingsperiode van 16 weken aangeboden (of 20 weken binnen). Schrijf je in via www.yourtennis.nl . Dat kan t/m maandag 11 september. Vrijdag 22 september wordt de indeling bekend gemaakt.

Trainingsperiode najaar/winter start op maandag 9 oktober 2023, week 41. De laatste week is week 9 (2024), de week van 26 februari 2024.

Er is geen training tijdens de schoolvakanties, dus geen les in week 42, 52/1 en week 8 ivm de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

Welk lespakket moet je kiezen? >> Lees hier het advies van de tennisschool.

 

Bekijk de lesmogelijkheden en schrijf je in op: https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite (uiterlijk 11 september 2023).

 

Account aanmaken

Heb je nog niet eerder tennislessen gevolgd? Maak dan een account aan via de volgende stappen:

  1. Je gaat naar https://www.yourtennis.nl/users/sign_in?club=ltv-flehite en daar maak je eenmalig een account aan.
  2. Je bevestigt je nieuwe account via een link die je ontvangt in je e-mail.
  3. Op de inschrijf-site zie je de lijst met verschillende lesprogramma’s en onderin staat de link naar het inschrijfformulier.
  4. Schrijf je in via het formulier (in het formulier maak je de keuze welk type les je wilt).

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar: [email protected].

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort