Tennislessen

Tennislessen (senioren en jeugd)

 

Tennis wordt wereldwijd gezien als een van de moeilijkste sporten die er zijn. Veel verschillende factoren spelen daarbij een rol.

Er zijn beperkingen op het veld waarin de bal moet worden teruggespeeld, de lijnen. Je moet het net in het midden van het veld vermijden om de bal terug te spelen naar de andere kant, je moet leren omgaan met het racket. Daarnaast is de tennisbal klein en vereist het precisie om de bal in het midden van het racket te raken. Verder is de bal altijd in beweging en meestal moet je hem raken en tegelijkertijd in beweging zijn, wat veel coördinatie vereist. En als laatste kan de aankomende bal van je tegenstander hoog, laag, langzaam, snel zijn, en met verschillende effecten.

En dan noem ik nog niet eens het mentale aspect van tennis waardoor je heel makkelijk kunt verkrampen en geen bal meer over het net kunt krijgen. En als laatste is er nog een heel tactisch gebied met patronen die je kunt spelen, je kunt oplopen naar het net, aanvallend spelen. Of je kunt op conditie alles terug spelen naar de overkant en wachten op een fout van je tegenstander.

Tennis wordt nog leuker als je je deze aspecten eigenmaakt. Tennisles kan daar zeker bij helpen!
 

Tennisschool Van Bunderen Sportservice

De trainingen op LTV Flehite worden gegeven door Rob van Bunderen Sportservice. Tennistrainers zijn: Rob van Bunderen (WhatsApp 06 216 734 41), Raymon Birza, Henrik Kroon, Marcelle Huygens en Dorien Schaap.

De lessen worden ingedeeld naar speelsterkte zodat je altijd op jouw niveau kan tennissen. Er wordt onder andere getraind op vastheid, een stevige basis waarmee je verschillende ballen in verschillende uitdagende (wedstrijd)situaties leert terug te spelen. Daarnaast wordt er altijd gekeken, aan de hand van je karakter en je wensen, naar het speltype wat je wilt gaan spelen.

 

Tennislessen senioren

Aankomend jaar zullen er drie trainingperiodes van 9 weken worden aangeboden. Tijdens deze periodes train je elke week. Voor periode 1 en 2 schrijf je je nu in via https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite. De inschrijving voor periode 3 is in augustus.  

Trainingsperiode 1 start op maandag 6 maart, week 10. De laatste week is week 21, de week van 22 mei. Tijdens deze periode is er in week 13 (Smashing Dubbel toernooi bij Flehite) en week 18 (mei-vakantie) geen training. Ook op feestdagen zal er geen training zijn.  

Trainingsperiode 2 start op maandag 5 juni, week 23. De laatste week is week 39, de week van 25 september. Tijdens deze periode is er in week 25 (clubkampioenschappen) en week 34 (ITA Veteranenkampioenschappen) geen training. Ook tijdens week 28 t/m 33 is er geen training in verband met de grote schoolvakantie.  

Bij de inschrijving kun je je voorkeur opgeven voor trainingsperiode 1 of 2. We zullen hier proberen rekening mee te houden. Naast trainingen in de avond is het natuurlijk ook mogelijk om weer in de ochtend te trainen. Het voordeel hiervan is dat je 18 weken kunt trainen. Ook hier starten we vanaf maandag 6 maart, week 10. De trainingen worden gegeven op de woensdag en vrijdagochtend.  

Bekijk de lesmogelijkheden en schrijf je in op: https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite (uiterlijk 7 februari)

 

Tennislessen jeugd

De trainingen voor de jeugd starten op maandag 3 april en duren 16 weken. Voor de jeugd zijn er meerdere trainingsmogelijkheden.

Welk lespakket moet je kiezen? >> Lees hier het advies van de tennisschool.

Bekijk de lesmogelijkheden en schrijf je in op: https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite (uiterlijk 27 februari)

 

Account aanmaken

Heb je nog niet eerder tennislessen gevolgd? Maak dan een account aan via de volgende stappen:

  1. Je gaat naar https://www.yourtennis.nl/users/sign_in?club=ltv-flehite en daar maak je eenmalig een account aan.
  2. Je bevestigt je nieuwe account via een link die je ontvangt in je e-mail.
  3. Op de inschrijf-site zie je de lijst met verschillende lesprogramma’s en onderin staat de link naar het inschrijfformulier.
  4. Schrijf je in via het formulier (in het formulier maak je de keuze welk type les je wilt).

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar: [email protected].

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort