Tennislessen

Tennislessen (senioren en jeugd)

Tennis is geen makkelijke sport, dus veel oefenen en trainen loont de moeite. Iedere tennisser moet met veel verschillende factoren rekening houden.

Er zijn beperkingen op het veld waarin de bal moet worden teruggespeeld, de lijnen. Je moet het net in het midden van het veld vermijden om de bal terug te spelen naar de andere kant, je moet leren omgaan met het racket. Daarnaast is de tennisbal klein en vereist het precisie om de bal in het midden van het racket te raken. Verder is de bal altijd in beweging en meestal moet je hem raken en tegelijkertijd in beweging zijn, wat veel coördinatie vereist. En als laatste kan de aankomende bal van je tegenstander hoog, laag, langzaam, snel zijn, en met verschillende effecten.

En dan noem ik nog niet eens het mentale aspect van tennis waardoor je heel makkelijk kunt verkrampen en geen bal meer over het net kunt krijgen. En als laatste is er nog een heel tactisch gebied met patronen die je kunt spelen, je kunt oplopen naar het net, aanvallend spelen. Of je kunt op conditie alles terug spelen naar de overkant en wachten op een fout van je tegenstander.

Tennis wordt nog leuker als je je deze aspecten eigenmaakt. Tennisles kan daar zeker bij helpen!
 

Tennisschool Van Bunderen Sportservice

De trainingen op LTV Flehite worden gegeven door Rob van Bunderen Sportservice. Tennistrainers zijn: Rob van Bunderen (WhatsApp 06 216 734 41), Raymon Birza, Henrik Kroon, Marcelle Huygens en Dorien Schaap.

De lessen worden ingedeeld naar speelsterkte zodat je altijd op jouw niveau kan tennissen. Er wordt onder andere getraind op vastheid, een stevige basis waarmee je verschillende ballen in verschillende uitdagende (wedstrijd)situaties leert terug te spelen. Daarnaast wordt er altijd gekeken, aan de hand van je karakter en je wensen, naar het speltype wat je wilt gaan spelen.

 

Tennislessen senioren

In 2024 zullen er drie training periodes worden aangeboden.

Periode 1 en 2 bestaan uit 11 trainingen, periode 3 in het najaar zal bestaan uit 8 trainingen. Tijdens deze periodes train je elke week. Voor periode 1 en 2 schrijf je je nu in via https://www.yourtennis.nl/clubs/ltv-flehite. De inschrijving voor periode 3 is in september.

Trainingsperiode 1 start op dinsdag 2 april, week 14. De laatste week is week 26, de week van 24 juni. Tijdens deze periode is er in week 18 en 19  (mei-vakantie) geen training. Ook op feestdagen zal er geen training zijn.

Trainingsperiode 2 start op maandag 26 augustus, week 35, direct na de grote schoolvakantie. De laatste week is week 46, de week van 11 november. Tijdens deze periode is er in week 44, de herfstvakantie geen training.Bij de inschrijving kun je eventueel je voorkeur opgeven voor trainingsperiode 1 of 2. We zullen hier proberen rekening mee te houden.Naast trainingen in de avond is het natuurlijk ook mogelijk om weer in de ochtend te trainen. Het voordeel hiervan is dat je 18 weken kunt trainen. Hier starten we vanaf woensdag 3 april, week 14. De trainingen worden gegeven op de woensdag en vrijdagochtend.

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar [email protected] .

 

Tennislessen jeugd

Er zijn in 2024 2 trainingsperiodes: voorjaar/zomer (april - september) en najaar/winter (oktober - februari). Er is geen training tijdens de schoolvakanties. Er worden verschillende lespakketten aangeboden. Kies je voor 1 keer of 2 keer per week trainen? Lees het advies van de tennisschool. Meer informatie over o.a. betaling en uitval bij regen vind je in het lesreglement.

De inschrijving voor het voorjaar/zomer staat nu open en sluit op maandag 4 maart. De indeling volgt uiterlijk 22 maart, de lessen starten vanaf 2 april. Inschrijven voor training gaat via Yourtennis.nl.

Bekijk de lesmogelijkheden bij Flehite en meld je aan. Heb je nog niet eerder tennislessen gevolgd? Maak dan eerst een account aan en bevestig je nieuwe account via een link die je ontvangt in je e-mail.  

Tenniskids Competitie

Doe je mee met training in Rood en Oranje? Dan ben je ook automatisch aangemeld voor de Tenniskids competitie. Deelname is niet verplicht, maar wel erg leuk en leerzaam. Voordat de competitie begint, krijg je uitgebreid informatie over hoe alles werkt. Automatisch aanmelden geldt niet voor jeugd in de leeftijdsklassen Groen en Geel, zij geven zich apart op voor competitie.  

Vragen? Mail dan naar: [email protected] of app Rob op +31 6 216 734 41 

 

Account aanmaken

Heb je nog niet eerder tennislessen gevolgd? Maak dan een account aan via de volgende stappen:

  1. Je gaat naar https://www.yourtennis.nl/users/sign_in?club=ltv-flehite en daar maak je eenmalig een account aan.
  2. Je bevestigt je nieuwe account via een link die je ontvangt in je e-mail.
  3. Op de inschrijf-site zie je de lijst met verschillende lesprogramma‚Äôs en onderin staat de link naar het inschrijfformulier.
  4. Schrijf je in via het formulier (in het formulier maak je de keuze welk type les je wilt).

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar: [email protected].

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort