Senioren competities

Ieder jaar worden er weer vele vormen van competitie gespeeld bij Flehite. We hebben het even voor je op een rij gezet.

KNLTB Voorjaarscompetitie Senioren

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot eind mei of begin juni op dinsdagochtend (dames), vrijdagochtend (heren 50+), vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt met een team van minimaal 4 spelers. Het is per competitie-vorm verschillend wat voor soort wedstrijden er gespeeld worden: dubbels, singles en mix. Bij Flehite zijn alle vormen mogelijk en we vragen je dan ook bij het inschrijven je voorkeur aan te geven.

Bekijk de actuele indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie. 

Vrijdagavond

Hier staat gezelligheid voorop en schrijf je je als team in. Wanneer teveel teams zich hebben ingeschreven, wordt er geloot. Bij deze loting wordt er wel gekeken naar een gelijke verdeling van mix, dames en herenteams. De teams die afvallen, krijgen voorrang bij de indeling voor de najaarscompetitie ( indien de teams dat willen).

Zaterdag

Hier is recreatief en gezellig tennis de hoofdinsteek maar wordt prestatief tennis zeker niet uitgesloten.

Zondag

Zondag speelt de jeugd, met name in de ochtenden. Voor de senioren is prestatief tennis de hoofdinsteek en indien er ruimte is ook recreatief. Je wordt ingedeeld op basis van speelsterkte en op basis van de volgende prioriteitsvolgorde:

  • Prestatief – hoogste speelsterkte
  • Jeugd
  • Teams waar geen plek voor is op de vrijdag en de zaterdag en die wel op de zondag kunnen en willen spelen. Denk hier ook aan de dubbelcompetitie.

Voor alle dagen geldt dat de TC zoveel mogelijk mensen deel wil laten nemen aan de voorjaarscompetitie waarbij er wel een maximum aantal teamleden in een team geplaatst wordt (ligt ook aan de competitievorm).

De TC gaat dan haar best doen om aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen. 

Wil je meer weten over de KNLTB competitie, dan verwijzen we je naar de site van de KNLTB.

LEES DE BELEIDSREGELS

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: [email protected].

KNLTB Najaarscompetitie Senioren

De Najaarscompetitie kent 5 speeldagen. Deze competitie start in september en duurt tot eind oktober/begin november. Er wordt gespeeld op vrijdagavond en zaterdag in verschillende competitievormen (dubbels en mix). Je kunt jouw voorkeur bij inschrijven aangeven. Meer informatie over de najaarscompetitie tref je op de site van de KNLTB.

Voor vragen kun je terecht bij de TC: [email protected]

 
ITA Competitie

Deze competitie is bedoeld voor iedereen met een ranking van 6, 7, 8 en 9. Jij en je team tennissen bij een van de 16 tennisverenigingen uit Amersfoort, Leusden, Hoevelaken & Achterveld. Bij de indeling wordt hiermee rekening gehouden. Een team bestaat uit 6 personen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de site van ITA: 033tennis.nl.

De ITA-damescompetitie is op woensdagochtenden in april en mei (m.u.v. de meivakantie). Voor vragen kun je een e-mail sturen aan: [email protected].

De ITA-herencompetitie wordt op Flehite niet gespeeld.

Competitie Voor Niet Competitie Spelers, de CVNCS

Voor iedereen die niet meedoet aan de reguliere voorjaarscompetitie is er de CVNCS. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft of het nog (steeds) niet weet… CVNCS staat voor Competitie Voor Niet Competitie Spelers en is een interne competitie bij Flehite die parallel loopt aan de KNLTB voorjaarscompetitie. Elk jaar wordt een groot aantal teams ingeschreven en wordt er in de weekenden gezellig en vooral sportief gespeeld. Wil je meer lezen over deze competitie, kijk dan hier.

Let op: geef je op als team van minimaal 3 dames en 3 heren. Individueel inschrijven is niet nodig, één aangewezen persoon kan dit voor het team doen.

Voor vragen kun je een e-mail sturen aan: [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort