Lespakketten jeugd

Welk tennisles pakket moet ik kiezen?

Tennis wordt wereldwijd gezien als een van de moeilijkste sporten die er is. Veel verschillende factoren spelen daarbij een rol.

Er zijn beperkingen op het veld waarin de bal moet worden teruggespeeld, de lijnen. Je moet het net in het midden van het veld vermijden om de bal terug te spelen naar de andere kant, je moet leren omgaan met het racket. Daarnaast is de tennisbal klein en vereist het precisie om de bal in het midden van het racket te raken. Verder is de bal altijd in beweging en meestal moet je hem raken en tegelijkertijd in beweging zijn, wat veel coördinatie vereist. En als laatste kan de aankomende bal van je tegenstander hoog, laag, langzaam, snel zijn, en met verschillende effecten.

En dan noem ik nog niet eens het mentale aspect van tennis waardoor je heel makkelijk kunt verkrampen en geen bal meer over het net kunt krijgen. En als laatste is er nog een heel tactisch gebied met patronen die je kunt spelen, je kunt oplopen naar het net, aanvallend spelen. Of je kunt op conditie alles terug spelen naar de overkant en wachten op een fout van je tegenstander.

Kortom oefening is vereist om het spel onder de knie te krijgen en er plezier aan te beleven. Want als je eenmaal een goede rally kunt spelen, met een mooie service dan is het een heel uitdagend spel wat je voor je rest van je leven kunt beoefenen.

Redelijk veel kinderen starten met tennis en vallen na verloop van tijd uit omdat ze het spel te moeilijk vinden en er daardoor geen plezier meer aan beleven. Meestal gaat het om kinderen die één keer per week 50 minuten les hebben en verder weinig op de baan te zien zijn. Hierdoor oefenen ze te weinig en krijgen ze het spel niet onder de knie. Daarnaast is het algemeen bekend dat kinderen minder bewegen dan vroeger. De schermen houden de kinderen binnen en op de bank. Hierdoor zijn de kinderen motorische minder vaardig.

Ons advies als tennisschool is dan ook om twee keer per week te gaan trainen of één keer per week maar daarnaast dan ook minimaal één keer per week te gaan ‘vrij’ spelen op de banen van de tennisvereniging. We beseffen dat  twee keer per week trainen niet goedkoop is. Maar wanneer uw kind na drie jaar, één keer per week te hebben getraind besluit om te stoppen dan is dit ook zonde van tijd, energie en geld geweest.

Om twee keer per week te trainen te ondersteunen is er vanuit de vereniging en tennisschool subsidie/korting gegeven op het ‘aanbevolen’ pakket. Het aanbevolen pakket bestaat uit twee keer per week trainen, eenmaal in een groep van 4/6 kinderen en eenmaal in een groep van 6/8 kinderen. In de kleinere groep kan er goed gewerkt worden aan de techniek van de slagen, en in de grotere groepen kan er dan veel worden getraind in rally en wedstrijd vormen.   

Bekijk de actuele lespakketten en schrijf je in via de Flehite pagina van yourtennis.nl

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 9306

LTV Flehite

Zandbergenlaan 42A
3817 GN Amersfoort