Renewaball container bij Flehite! Help jij ook mee?

Flehite is één van de 100 tennisclubs die mee gaat doen aan Renewaball, de allereerste recyclebare tennisbal van de wereld! Deze organisatie start binnenkort een tweede pilot om tennisballen in te zamelen en te recyclen tot nieuwe milieuvriendelijke tennisballen, gesponsord door ABN-AMRO. Dit is heel goed nieuws voor onze vereniging omdat wij graag helpen de tennissport duurzaam te maken.

>>> Deponeer jouw oude tennisballen voortaan in de speciale container en draag je steentje bij!

Tennissen steeds duurzamer

Elk jaar worden er zo’n 300 miljoen tennisballen geproduceerd. Veelal in Zuidoost-Azië. In Nederland gebruiken we er zo’n 5,5 miljoen per jaar. Wordt er mee getennist, dan komen er bij elke slag ontelbare deeltjes microplastics vrij, die in de lucht blijven dwarrelen. En uiteindelijk belandt 97% van alle tennisballen in de prullenbak. Allemaal niet goed voor het milieu.

De Renewaball brengt daar verandering in. Deze eerste recyclebare tennisbal ter wereld is gemaakt met oude ballen en is 100% recyclebaar. De bal wordt geproduceerd en gebruikt in West-Europa. Het vilt van de bal is gemaakt van biologisch wol en katoen, en bevat geen polyester en nylon. Zo kun je met een goed gevoel de baan op voor een veel milieuvriendelijker partijtje tennis.

Pilot inzamelcontainer bij Flehite

Binnenkort krijgen van wij Renewaball een inzamelcontainer in bruikleen die op afroep wordt geleegd. Renewaball gaat deze ballen tot duurzame tennisballen recyclen en ze binnenkort ook verkopen via hun website www.renewaball.com. Als commissie Duurzaamheid hebben we op de ballen ingetekend en hopen we binnenkort de ballen te (laten) testen. Mogelijk kunnen we dan ook de ballen via Flehite verkopen aan leden. Hierover later meer.

Voordat de Renewaball inzamelcontainer wordt geleverd, gebruiken we tijdelijk een andere inzamelbak. Gooi nu al je oude tennisballen in deze bak en help de tennissport verduurzamen!

Helene, Irene en Marlies

Commissie Duurzaamheid Flehite

X