Nieuwe voorzitter geinstalleerd

Tijdens de Ledenvergadering van 21 november 2018 is Mark van der Plas afgetreden als voorzitter en Stephan Obdeijn benoemd als nieuwe voorzitter. In dit bericht komen beiden aan het woord, dus lees snel verder.

Mark van der Plas blikt terug

Woensdag 21 november heb ik tijdens de ALV op LTV Flehite met veel vertrouwen het stokje (eigenlijk de voorzittershamer) officieel overgedragen aan Stephan Obdeijn. Ik had diezelfde hamer al weer enige tijd geleden overgenomen van Erwin Klein en mocht weer even voorzitter spelen van Flehite omdat Stephan eerst een andere – nog professionelere – klus moest afronden. Ook deze afgelopen periode als voorzitter heb ik weer van dichtbij mogen ervaren hoe uniek onze vereniging is; we werken als een van weinige verenigingen nog met wachtlijsten, hebben de hele vereniging in eigen beheer en beschikken over een prachtig park en een hele gezonde financiële huishouding.

Het hele jaar door wordt talloze activiteiten georganiseerd door en voor jong en oud, startend of gevorderd en het hele jaar door zijn er vrolijke gezichten te zien op en om de baan. Uiteraard is het nooit een 100% tevredenheid maar we komen met zijn allen een heel eind. Dat is voornamelijk door de vele vrijwilligers die enorme bergen – zichtbaar maar vooral ook onzichtbaar- werk verzetten. Dat is en blijft van enorm groot belang; ook de komende periode.

Ik wil mijn naaste bestuurders hartelijk danken voor hun enorme inzet en voor hun geduld en gezelligheid tijdens de vergaderingen, ik wil Stephan veel succes wensen en hoop dat hij minstens zo veel plezier beleeft aan deze functie als dat ik heb gehad  en wil alle leden danken voor hun vertrouwen in mij en het bestuur in de afgelopen periode. Blijf met zijn allen de schouders onder deze fijne vereniging zetten dan zullen we samen nog veel plezier beleven aan deze leuke sport op ons mooie tennispark. 

Kennismaken met de nieuwe voorzitter Stephan Obdeijn

Om nader met kennis te maken met de kersverse voorzitter, werden Stephan vier vragen voorgelegd. 

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Stephan Obdeijn, 52 jaar en geboren en getogen Tukker. Inmiddels woon ik 27 jaar in Amersfoort, waarvan al weer 25 jaar onder de rook van Flehite. Getrouwd met Ingrid en samen hebben we drie dochters (Iris, Loes en Fleur); alle vier ook lid van Flehite (geweest). Op zaterdag speel ik competitie, doe meestal mee aan alle Flehite toernooien en ben ik regelmatig op het park om of zelf te spelen of om naar mooie potten te kijken.In mijn werk ben ik partner bij EMC in Groenekan, een opleidingskundig adviesbureau en werk ik aan verschillende opleidingsprojecten.

Wat spreek je aan in een rol als voorzitter?

Als voorzitter vind ik het altijd een uitdaging om een vereniging weer een stap verder te brengen. Dus ik zoek naar de uitdaging om binnen Flehite de leden nog meer tennis- en verenigingsplezier te realiseren. En dat is al een uitdaging op zich, want we hebben al een geweldige vereniging! Petje af voor Mark en het bestuur van de afgelopen jaren hiervoor.

Wat kunnen de leden van Flehite verwachten van jou als voorzitter?

Een luisterend oor voor nog meer mooie initiatieven om het tennissen bij Flehite leuker en beter te maken. Daarnaast ben ik licht structurotisch en vind duidelijkheid over koers en beleid ook belangrijk. En we staan voor een aantal mooie ontwikkelingen zoals nieuwe (led) verlichting, blaashal en verduurzaming van het park. Volgens mij gaan we hier als club ook een slag op maken de komende jaren. Flehite leuker en beter maken, kunnen we niet alleen als bestuur en commissies. Hier hebben we meer Flehitenaren voor nodig. Dus je kan ook verwachten dat je benaderd wordt voor wat ondersteuning.

Wat kunnen Flehitenaren doen voor jou en voor de club (om tot een succesvolle samenwerking te komen)?

Zie ook bij de vorige vraag. Gelukkig lukt het nog steeds om leden actief te krijgen en te houden voor Flehite. Ik zie en hoor ook dat er best veel Flehitenaren zijn die, vanuit hun specifieke expertise, iets voor de club willen doen. Dat kan ook voor een kortlopend project of specifieke actie. Ik zou het mooi vinden dat we hier meer gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld voor de organisatie van het Lustrumfeest. En, zeker niet onbelangrijk, we zijn met zijn allen Flehite. Laten we met elkaar de geweldige sfeer van Flehite behouden. Lekker tennissen op ieder niveau, genieten van het park en veel plezier met elkaar.

Voor de komende jaren heb ik er in ieder geval veel zin in om met elkaar Flehite de mooiste en gezelligste club van Amersfoort te laten zijn.

Tot op de baan!

X