Leuk artikel over Smashing Dubbel in AD Amersfoort

Lees hieronder het artikel uit AD Amersfoort (30 maart 2022), geschreven door Arjan Klaver.


30ste Amex Smashing Dubbel Toernooi

Bij Flehite wordt zelfs na middernacht nog een partij gespeeld

Op de zeven banen van tennisvereniging Flehite wordt zondag het dertigste Amex Smashing Dubbeltoernooi afgesloten met de finales. Het gaat om een dubbelspel toernooi voor mannen, vrouwen en gemengd in de categorie 2 tot en met 8. Vanaf afgelopen zaterdag, toen het toernooi werd geopend met een clinic van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, strijden tweehonderd duo’s voor de prijzen. “Dit jaar hebben zich niet alleen koppels ingeschreven uit Amersfoort en omgeving”, aldus Marit Koch van de organisatie. “De deelnemers komen ook uit Zeewolde, Mijdrecht en Amsterdam. Het is hier dus op en langs de tennisbanen heel druk. Dinsdagavond werd zelfs even na middernacht nog een wedstrijd afgesloten.”

Met nog vier toernooidagen voor de boeg is ruim de helft van de duo’s inmiddels uitgeschakeld. Ook Koch en haar dubbelspelpartner Michelle Overmars komen niet meer op de baan. Zij moesten op de eerste dag al buigen. Koch: “Het werd een kansloze 6-2, 6-2. Dus ik kan me volop richten op de organisatie en het kijken naar het dubbelspel. Ik verwacht dat zondag het sterke mannendubbel van ALTA, Dennis Kockx en Turpal Gadamauri, kanshebber is voor de overwinning in categorie 2.”

Saillant detail is dat de organisatie dit keer het toernooi heeft gelabeld rond het thema ‘Après ski’. Toevallig, want de kans is aanwezig dat zondag de tennisbanen in de ochtend zijn voorzien van een laagje sneeuw. Koch: “In dat geval. hoop ik dan dat het snel dooit, zodat toernooileider Roy van de Ven niet al te veel hoeft te puzzelen. Want er moeten twintig finales in diverse categorieën op één dag worden gespeeld.”


 

X