Hoe duurzaam is Flehite?

Je hoeft de krant maar open te slaan of het onderwerp duurzaamheid staat er in. Maar hoe duurzaam is onze eigen vereniging? Wat doen we met de plastic flesjes? Rietjes op de bar? Waar komt het sproeiwater vandaan? Kunnen we iets met zonne-energie? En hoe zit het eigenlijk met de afvalscheiding bij Flehite? Hoe gaan we om met het gas- en energieverbruik? En hoe kunnen we bij Flehite met zijn allen bijdragen aan verduurzaming?

Al deze en nog meer vragen hebben wij, Irene Dijsselbloem, Hélѐne Oudshoorn en Marlies Hesselink, afgelopen periode onderzocht en gaan we de komende maanden uitwerken. Met behulp van De Groene Club (een organisatie die clubs adviseert op het gebied van duurzaamheid) is heel ons park onder de loep genomen. Kleine aanpassingen, zoals LED verlichting met een bewegingssensor in de toiletten en kleedkamers en een tijdschakelaar op het koffiezetapparaat zijn voorbeelden van eenvoudige maatregelen voor een duurzamer Flehite.

Parallel aan dit proces is het bestuur al bezig met enkele verduurzamingsprojecten. Zo is de baanverlichting vervangen door LED verlichting en worden de zijn de plannen voor zonne-energie panelen op het dak van het clubhuis in een ver gevorderd stadium.

We willen nog eens kritisch kijken naar ons consumptieverbruik en de afvalberg. Te denken valt aan het apart inzamelen van het plastic afval en recyclen van oude tennisballen, zodat we met alle Flehitenaren een steentje kunnen bijdragen.

Hebben jullie suggesties of ideeën? We horen ze graag, via duurzaamheid@flehite.nl.

X