Gescheiden afval op Flehite: hoe werkt dit?

Wat is de zin van afval scheiden op Flehite? Sinds een jaar zie je overal afvalbakken staan met stickers erop: “pmd” en “rest”. Wat betekent dit? En wat gebeurt er mee als de bakken vol zitten?

We produceren bij Flehite een behoorlijke berg afval, het meeste is afkomstig van de keuken en consumpties. Daarnaast hebben afval van blikken ballen. Allemaal prima te scheiden en daardoor minder schadelijk voor ons milieu.

Hoe werkt gescheiden inzamelen bij Flehite?

We zijn blij te merken dat er al door heel veel leden op een goede manier gebruik wordt gemaakt van de verschillende afvalbakken op ons park. Maar nog niet iedereen is op de hoogte van hoe het precies werkt. Op meerdere plaatsen op ons park staan 2 afvalbakken naast elkaar: de één voor pmd-afval (plastic, drinkpakken/ drinkkarton en blik) en één voor restafval (bijvoorbeeld etensresten, papier en karton, plastic gemengd met papier hardplastic voorwerpen). Verder hebben we sinds kort 2 aparte kliko’s: één voor tennisballen en éen voor petflesjes. Deze laatste twee bakken staan bij de kantine. Als je afval wilt weggooien denk dan eerst even na in welke bak je het kwijt kan!

Waar gaat het afval naar toe?

Het restafval wordt nog steeds op afroep opgehaald door een afvalverwerkingsbedrijf tegen betaling. Het pmd-afval voeren wij op dit moment nog handmatig af naar de pmd-containers in de buurt. Dat is helaas nu nog de enige mogelijkheid om het pmd-afval gescheiden af te voeren. ROVA haalt namelijk alleen pmd bij particulieren op en niet bij bedrijven en verenigingen. We zijn wel in contact met Rijkswaterstaat en de gemeente hierover. Maar voorlopig doen we dit als Commissie Duurzaamheid graag voor de goede zaak! En zo besparen we ook op het ophalen van restafval.

Doe mee en scheid je afval!

Helpen jullie ons mee om het afval te scheiden? Het kost misschien even iets meer moeite omdat je wat verder moet lopen, maar je helpt ons enorm om onze mooie vereniging duurzaam te maken.

Heb je vragen of wil je meehelpen? Stuur een mailtje naar: duurzaamheid@flehite.nl

 

Hartelijk dank voor jullie medewerking!

Hélene, Marlies en Irene

X