Jubileum historie, Flehite 65 jaar

We kregen hele leuke reacties op de banieren met oude foto’s van onze club. Eén reactie viel extra op omdat het iemand betrof die bij de bouw van het clubhuis in de jaren 50 betrokken is geweest. Piet Rijkers is in zijn jonge jaren zeer actief geweest voor de club en herkende zichzelf op de foto’s. Lees hier zijn verhaal.

Piet Rijkers blikt terug

De communicatie commissie ontving een e-mail bericht van Piet Rijkers. “In de jaren vijftig heb ik als zeventien-jarige jongen meegewerkt aan de bouw van uw tennispark. Inmiddels ben ik over de tachtig en woon al sinds 1967 in het buitenland en ben waarschijnlijk nog de einige overlevende van de leden die destijds meegewerkt hebben. Aan het clubhuis hingen toevallig enige oude foto’s t.g.v. het 65- jarig bestaan. Op de grote groepsfoto en op de foto eronder herkende ik mijzelf.”

We hebben Piet meerdere foto’s laten zien en hij reageerde:

“Het is fantastisch. Ik zie alle oude bekenden. Opdat het voor u niet zo anoniem is:

  • op foto 03 sta ik helemaal rechts
  • 04 derde van rechts
  • 05 helemaal links
  • 12 half achter de paal bij de opening van het park
  • 15 hier ziet u een buitengewone knappe jongen, staand vierde van links!

U ziet dat wij op de eerste foto’s aan het graven zijn. De reden is, dat ik op een goede morgen samen met de heer Wijtzes (Architect en lid van de club) het terrein ging uitmeten, nadat de grote graafmaschine vertrokken was. Wij ontdekten toen dat de grond van de banen 1 en 2 een halve meter opliep. Foutje van de bestuurder van de bulldozer! We moesten toen ongeveer 3000 kruiwagens zand verplaatsen, om alles vlak te krijgen. De bouw liep daardoor 4 maanden vertraging op.”

Ook stuurde Piet ons nog een mooi bewaard krantenknipsel uit 1957 van het Amersfoorts Dagblad, waarin hij als Amersfoorts Kampioen wordt genoemd.

Wat een prachtig verhaal Piet, bedankt daarvoor!

X