Corona protocol Senioren

Laatste update: 20 mei 2020

We mogen gelukkig de baan weer op. 

Hierbij is het belangrijk dat we de richtlijnen van de Rijksoverheid, het protocol verantwoord sporten van NOC/NSF en de aanvullende richtlijnen tennis/padel van de KNLTB

Vooralsnog zijn dit de richtlijnen tot 1 juni. We verzoeken iedereen deze goed te lezen.

Trainingen

Op de site van Tennisschool Pruijs staat de indeling voor de tennislessen voor de senioren. Lees hierbij ook goed de tekst over de ‘routing’ door!

Routing voor training op het park

Om de tennislessen op een verantwoorde veilige manier op te zetten hebben we op Flehite een Routing gemaakt. Bij de Lesindeling kun je zien op welke baan je les hebt. We hebben 2 verschillende ingangen. Bij de ingangen zullen wij ter verduidelijking ophangen of het de ingang is voor Baan 5/6 of Baan 1/2:

  1. Heb je les op baan 1 of 2, kom je door de straatingang (tegenover het terras van het oude bejaardentehuis);
  2. Heb je les op baan 5 of 6, kom je via de parkeerplaats bij de kerk en je mag doorlopen/fietsen tot aan de baan. Ook hier kom je pas de baan op bij een seintje van de trainer.
Vrij spelen

Voor het vrij spelen volgen we 1 op 1 de richtlijnen van de KNLTB. Dit houdt onder andere in dat:

  • tennissen alleen kan via een reservering op afstand. Hiervoor komt in de loop van de komende week de KNLTB Club app beschikbaar plus een korte instructie.

Ook formuleren we een aantal uitgangspunten (bijvoorbeeld: Hoe vaak kan je in één week afhangen? Hoe lang kan ik spelen?). Lees alle regels op de speciale Vrijspelen pagina op deze site.

We volgen dit nauwgezet en zullen de uitgangspunten aanpassen als dat nodig of wenselijk is.

Routing voor vrijspelen op het park

Ook voor vrijspelen is er een speciale routing.

Toernooien en competitie

Samen met de clubkampioenschappen commissie is besloten dit jaar de clubkampioenschappen voor junioren en senioren niet door te laten gaan.

We willen, nu het weer kan, zoveel mogelijk ruimte geven aan vrij spelen en trainen. Daarnaast is nog onzeker of na 1 juni dubbelen/mixen mag en of het clubhuis weer open kan.

De KNLTB verwacht komende week duidelijkheid te geven over het wel/niet kunnen doorgaan van toernooien na 14 juni.

Dan kunnen we ook bespreken wat we gaan doen met het ITA-veteranen toernooi, Smashing Dubbel toernooi en het Open Jeugdtoernooi in de herfstvakantie.

Zoals eerder aangegeven heeft de KNLTB besloten de voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar.

De TC is gestart met een inventarisatie bij de teams die zijn ingeloot voor de voorjaarscompetitie om te bepalen hoeveel teams in het najaar deel zouden kunnen nemen. 

Let op: dit is een inventarisatie, nodig om een beslissing te nemen hoe we met de competitie in het najaar willen omgaan.

De JC gaat hiervoor ook een inventarisatie doen.

Park, clubhuis en terras

Het clubhuis blijft voorlopig nog dicht. De richtlijnen van de overheid en KNLTB staan voorlopig nog niet toe dat het clubhuis open gaat.

De datum die wordt genoemd is in ieder geval tot 1 september. De KNLTB is in gesprek of er toch eerder mogelijkheden zijn.

Dit geldt ook voor de mini-tennisbaan en de oefenmuur.

Zodra we meer weten, zullen we hierover communiceren.

De toiletten bij de kleedkamers zijn wel toegankelijk, maar maak hier zo min mogelijk gebruik van.

We zorgen voor voldoende hygiënische maatregelen zoals papieren handdoekjes, desinfectiegel en -zeep en regelmatige schoonmaak.

Corona contactpersoon

Florentien Segaar (voorzitter Jeugdcommissie) is voor de komende weken Corona contactpersoon voor specifieke vragen. Ze is hiervoor bereikbaar op jeugdcommissie@flehite.nl.

Florentien en Tennisschool Pruijs zullen goed volgen wat wel en niet werkt en dit bepreken met het bestuur als aanpassingen nodig zijn.

Tot slot

Heb begrip voor elkaar om er samen het beste van te maken en geef elkaar ook even de ruimte en tijd hiervoo