Corona protocol Junioren

Laatste update: 23 mei 2020

Per 11 mei zijn we begonnen met de tennislessen voor de jeugd. Vanaf 18 mei mag er ook weer vrij gespeeld worden, hiervoor gelden echter wel extra regels voor bijv. afhangen en ouderlijk toezicht en die staan hieronder beschreven.

Om het tennissen weer mogelijk te maken volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid, het protocol verantwoord sporten van NOC/NSF en de aanvullende richtlijnen tennis/padel van de KNLTB. Vooralsnog zijn dit de richtlijnen tot 1 juni

De KNLTB heeft aantal protocollen opgesteld. Een algemeen protocol, een protocol voor ouders/verzorgers en een protocol voor kinderen/leerlingen.

» algemeen protocol (PDF)

» protocol voor ouders/verzorgers (PDF)

» protocol voor kinderen/leerlingen (PDF)

We verzoeken ouders/verzorgers om al deze informatie goed te lezen en dit met de kinderen te bespreken.

Maatregelen op het park

Het clubhuis, oefenmuur en mini-tennisbaan blijven dicht. De toiletten bij de kleedkamer blijven open. 

Op elke trainingsbaan zetten we desinfectiegel en papieren doekjes neer.

Routing op het park

Om de tennislessen op een verantwoorde veilige manier op te zetten hebben we op Flehite een Routing gemaakt.

Bij de lesindeling op de site van Tennisschool Pruijs kun je zien op welke baan je les hebt. We hebben 2 verschillende ingangen en uitgangen. Bij de ingangen zullen wij ter verduidelijking ophangen of het de ingang is voor Baan 5/6 of Baan 1/2:

  1. Heb je les op baan 1 of 2, kom je door de straatingang (tegenover het terras van het oude bejaardentehuis); we hebben bij de ingang plekken gemaakt om te wachten tot de trainer je komt ophalen voor de les;
  2. Heb je les op baan 5 of 6, kom je via de parkeerplaats bij de kerk en je mag doorlopen/fietsen tot aan de baan. Ook hier kom je pas de baan op bij een seintje van de trainer. 

De trainers zullen de wisseling van de lesgroepen begeleiden en er op toezien dat de richtlijnen in de protocollen toegepast worden.

Vrij spelen

Voor het vrij spelen volgen we 1 op 1 de richtlijnen van de KNLTB. Dit houdt in dat:

  • Tennissen kan alleen via een reservering op afstand. Hiervoor komt in de loop van de komende week de KNLTB Club app beschikbaar plus een korte instructie.

Op doordeweekse dagen (maandag – vrijdag van 15.00 – 18.00 uur):

  • In de middag blijft een aantal banen gereserveerd voor junioren.
  • Junioren hoeven hiervoor niet meer af te hangen.
  • Op deze tijdstippen kan een junior ook met een senior tennissen.
  • Op deze tijdstippen is een toezichthouder aanwezig. Meld je bij de toezichthouder om afspraken te maken over het spelen.

In de weekenden (van 09.00 – 21.00 uur):

  • Is er geen toezichthouder. Daarom kunnen junioren onderling niet spelen.
  • Is het wel mogelijk dat senioren en junioren samen afhangen.

We zoeken ouders of andere Flehitenaren die in ieder geval tot 1 juni één of meerdere middagen door de week (van 15.00 – 18.00 uur) dit willen doen.

Maak dit kenbaar via jeugdcommissie@flehite.nl.

Toernooien en competitie

Samen met de clubkampioenschappen commissie is besloten dit jaar de clubkampioenschappen voor junioren en senioren niet door te laten gaan.

We willen, nu het weer kan, zoveel mogelijk ruimte geven aan vrij spelen en trainen. Daarnaast is nog onzeker of na 1 juni dubbelen/mixen mag en of het clubhuis weer open kan.

De KNLTB verwacht komende week duidelijkheid te geven over het wel/niet kunnen doorgaan van toernooien na 14 juni.

Dan kunnen we ook bespreken wat we gaan doen met het ITA-veteranen toernooi, Smashing Dubbel toernooi en het Open Jeugdtoernooi in de herfstvakantie.

Zoals eerder aangegeven heeft de KNLTB besloten de voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar.

De JC gaat hiervoor inventarisatie doen bij de teams die zijn ingeloot voor de voorjaarscompetitie om te bepalen hoeveel teams in het najaar deel zouden kunnen nemen. 

Let op: dit is een inventarisatie, nodig om een beslissing te nemen hoe we met de competitie in het najaar willen omgaan.

Park, clubhuis en terras

Het clubhuis blijft voorlopig nog dicht. De richtlijnen van de overheid en KNLTB staan voorlopig nog niet toe dat het clubhuis open gaat.

De datum die wordt genoemd is in ieder geval tot 1 september. De KNLTB is in gesprek of er toch eerder mogelijkheden zijn.

Dit geldt ook voor de mini-tennisbaan en de oefenmuur.

Zodra we meer weten, zullen we hierover communiceren.

De toiletten bij de kleedkamers zijn wel toegankelijk, maar maak hier zo min mogelijk gebruik van.

We zorgen voor voldoende hygiënische maatregelen zoals papieren handdoekjes, desinfectiegel en -zeep en regelmatige schoonmaak.

Corona contactpersoon

Florentien Segaar (voorzitter Jeugdcommissie) is voor de komende weken Corona contactpersoon voor specifieke vragen. Ze is hiervoor bereikbaar op jeugdcommissie@flehite.nl.

Florentien en Tennisschool Pruijs zullen goed volgen wat wel en niet werkt en dit bepreken met het bestuur als aanpassingen nodig zijn.

Tot slot

Heb begrip voor elkaar om er samen het beste van te maken en geef elkaar ook even de ruimte en tijd hiervoor.