Bericht van de voorzitter

Het eerste half jaar zit er op en ook in dit half jaar is weer veel gebeurd op Flehite.

DIverse verbeteringen en duurzamer
We hebben door kunnen tennissen, de Corona maatregelen zijn versoepeld waardoor er weer meer reuring is op het park en op het park zijn diverse verbeteringen gedaan. Denk aan de gevel van het clubhuis, hekwerk, trappen en dakgoten zijn vernieuwd en nog vele kleine punten. Ook zijn we weer een stapje verder met het duurzamer maken van de vereniging door o.a. het vervangen van lampen door led-verlichting, de reneweball-kliko voor oude ballen en een experiment met bloemen op de taluds.

Jeugdcompetitie kon doorgaan
Helaas kon de competitie voor senioren in het voorjaar niet doorgaan, maar kon de jeugd wel van start.

Alleen mogelijk door inzet vrijwilligers
En dit alles is alleen maar mogelijk, omdat we een enorm grote groep leden hebben die zich vrijwillig inzetten om dit mogelijk te maken. Ik kan maar niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dit is voor Flehite.

Schrijf je in voor bardienst
Toch ook een kritische noot: Met het ‘uit de winter/corona-slaap’ komen van de club zien we ook dat het weer wennen is om bijvoorbeeld bardiensten te gaan doen. Schrijf je in, want zonder bardienst kan het clubhuis niet open! Heb je gespeeld, zorg er dan ook voor dat het park en clubhuis er netjes uit blijven zien. Laat geen afval slingeren op het park, breng kopjes/glaswerk terug naar het clubhuis, laat het terras netjes achter en dat soort dingen. Spreek elkaar hier ook op aan en reageer sportief als iemand je een keer hierop aanspreekt. Met elkaar houden we Flehite voor iedereen een fijne plek om te zijn.

Op naar de tweede helft van het jaar.
Als Corona geen spelbreker gaat zijn, start in het najaar de KNLTB-competitie voor jeugd en senioren, kunnen we lekker blijven tossen, is er weer het ITA- en Open Jeugdtoernooi en een familiedag. Laat je ook verrassen door het Super Tiebreak Toernooi.

Onderhoud en modernisering clubhuis
Daarnaast gaat er ook weer het nodige op het park gebeuren. In augustus laten we een waterpomp plaatsen, zodat we niet meer met drinkwater hoeven te sproeien. Eind augustus / begin september wordt het clubhuis aan de buitenkant geschilderd. En we zijn aan het onderzoeken of we de keuken en het sanitair van de kleedkamers kunnen moderniseren. De banen blijven het hele jaar open en Tennisschool Pruijs gaat voor het eerst mogelijkheden bieden om op Flehite ook in de winter te lessen.

Kortom, genoeg mooie vooruitzichten en dan ben ik nog niet eens volledig.

Privacy/AVG- wetgeving
Last but not least…. Als vereniging moeten we voldoen aan een aantal formele eisen en wetten. Denk bijvoorbeeld aan de privacy/AVG- wetgeving. Per 1 juli is de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) van kracht geworden. Als bestuur hebben we het afgelopen jaar uitgewerkt wat dit voor Flehite betekent en waar we ons al bestuur aan te houden hebben. Dit betekent ook dat we onze statuten op een aantal punten gaan aanpassen om dit goed vast te leggen. Op de ALV in november staat de goedkeuring van de statuten op de agenda. Stuur een bericht als je hier meer over wilt weten.

Maar nu eerst vakantie . Als bestuur wensen we alle Flehitenaren een hele fijne zomervakantie. Rust uit, ga lekker een potje tennissen en geniet van vrienden en familie. Blijf gezond en tot op Flehite!

Ina, Arend, André, Florentien, Tamara, Martin en Stephan

X