In 2017 zal er voor alle sportclubs in Nederland nieuwe wetgeving van kracht worden. Deze wetgeving heeft ook voor Flehite consequenties. De belangrijkste veranderingen zijn:

• De baanverlichting moet vanaf 23.00 uit.
• Na 00.00 mag geen drank meer geschonken worden. Er zijn mogelijkheden om op bepaalde momenten dispensatie te krijgen, maar die zijn beperkt. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij de barcommissie.
• Iedereen die achter de bar staat, is verplicht een IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) certificaat te hebben.

Voorheen was het voldoende een instructieavond bij te wonen en een handtekening te zetten in het barboek. De regelgeving is veranderd en er moet online een certificaat gehaald worden. De online cursus duurt ca 20 minuten en bestaat uit ongeveer 15 vragen. Wanneer je voldoende vragen goed beantwoordt hebt, krijg je het certificaat meteen per email toegestuurd. Er zijn meerdere websites waar je het certificaat kunt behalen. De websites die we hebben getest zijn:

1) www.nocnsf.nl/iva

Op deze site kun je naast je eigen gegevens ook de naam en het mailadres van de barverantwoordelijke opgeven. Vul bij de naam "barcommissie" in en bij het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2) www.vrijwilligerswerkacademie.nl

- Klik op beschikbare cursussen: Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA)
- Dit is de eerste keer dat je de website bezoekt dus maak je een nieuw account aan
- Vervolgens volg je de instructie/cursus en doe je de test.
- Het behaalde certificaat mail je naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (en sla het certificaat zelf ook op)

Jouw certificaat wordt opgeslagen in de IVA-map van de Barcommissie, die komt achter de bar te liggen! Er wordt streng gecontroleerd op naleving hiervan. Een bardienst draaien zonder IVA certificaat is daardoor helaas niet meer toegestaan.

Wij, als barcommissie willen jullie dan ook vragen om het certificaat ruim voor aanvang van het nieuwe tennisseizoen te halen en aan ons te mailen!